Юношите на “Ботев” (Пд) до 17 години загубиха с 0:2 от националния отбор на България до 17 години в контролна среща, която се игра на стадион "Беркут" в Брестник. Двубоят бе изгледан от около 250 зрители.

В състава на България играха три юноши от школата на “Ботев”. Валентин Томов и Серкан Юсеин започнаха като титуляри, като Томов се контузи в 20-ата минута и бе сменен принудително, а Юсеин напусна терена след края на първото полувреме. Гери Димитров записа пълни 40 минути след почивката.

През първата част играта се водеше предимно в центъра на терена. Двата отбора се опитваха да играят с повече подавания, но в повечето случаи те бяха неточни. В 30-ата минута Калин Петров претендираше за дузпа, след съприкосновение със защитник в черно, но главният съдия замълча.

След почивката играта се отвори. Мачът вървеше равностойно, но в 61-ата минута Емил Стоев бе изведен сам срещу Мартин Димитров и прати топката в далечния ъгъл на вратаря за 1:0. Последваха силни минути за "канарите", в които те удариха две греди. Първо в 65-ата минута Васил Кирков отправи много красив удар по посока вратата на "лъвовете", но топката се удари в напречната греда. Само няколко секунди по-късно след ъглов удар Илия Георгиев засече топката от воле, но тя срещна десния страничен стълб на вратата на "трикольорите".

В 70-ата минута при перфектно организирана атака националите стигнаха до втори гол, който бе дело на Янис Карабельов. До края на срещата "жълто-черните" държаха инициативата, но не успяха да стигнат до голова опасност.