Юношеският ни национален отбор до 19 години ще научи съперниците си за елитния квалификационен кръг за Евро 2016 на 3 декември. Тогава от 12:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион ще бъде изтеглен жребият.

„Лъвовете“ на Светослав Тодоров не могат да се паднат с Дания, Словакия, Италия, Северна Ирландия, Грузия и Русия, тъй като тези отбори са в нашата четвърта урна.

Според правилата на жребия два отбора, които са били в една група в първия кръг от квалификациите, сега не могат да се паднат отново един срещу друг. Това означава, че България не може да получи Полша за съперник.

Във всяка група ще има по един отбор от всяка урна, като заради политическата обстановка между двете държави Русия и Украйна не могат да се паднат една срещу друга.

Един отбор от всяка група ще бъде определен за домакин на квалификационния турнир, който трябва да приключи най-късно на 27 май. За европейското първенство ще се класират само тимовете, заели първото място във всяка от седемте групи. Те ще се присъединят към домакина Германия за шампионата между 11 и 24 юни 2016 г.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ОТБОРИТЕ В УРНИТЕ
Първа урна: Испания, Португалия, Чехия, Швейцария, Белгия, Франция, Холандия
Втора урна: Израел, Полша, Хърватия, Австрия, Англия, Словения, Сърбия
Трета урна: Украйна, Шотландия, Черна гора, Румъния, Турция, Швеция, Гърция
Четвърта урна: Дания, Словакия, Италия, БЪЛГАРИЯ, Северна Ирландия, Грузия, Русия