Българският национален отбор е поставен в четвърта урна за жребия за квалификациите за Мондиал 2022. Церемонията ще се проведе онлайн в Цюрих от 19 часа днес.

Попадането в четвърта урна от общо шест ни поставя в ролята на аутсайдери в квалификациите за шампионата в Катар през късната есен на 2022 г. Заедно с нас са още Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, Албания, Грузия, Израел, Беларус и Люксембург.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Всички европейски отбори ще бъдат разделени в общо 10 групи. Половината от тях ще бъдат с по шест тима, а другата половина – с пет.

Завършилите на първо място в групите се класират директно за световното първенство. Отборите на втора позиция ще участват в плейофи, като към тях ще се присъединят двата най-добри победители в групите от Лигата на нациите, които не заели първо или второ място в квалификациите.

Белгия, Испания, Италия и Франция, които се класираха за полуфиналите на Лигата на нациите, ще попаднат в групи с по пет участници, тъй като в периода 6-10 октомври ще спорят за определяне на победителя в турнира.

Световните квалификации в Зона Европа ще се проведат между 24 март 2021 г. и 29 март 2022 г. Самото световно първенство в Катар ще бъде в периода 21 ноември – 18 декември 2022 г.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОТБОРИ ПО УРНИ
Урна 1: Белгия, Франция, Англия, Португалия, Испания, Хърватия, Италия, Германия, Дания, Нидерландия;
Урна 2: Швейцария, Полша, Швеция, Уелс, Украйна, Австрия, Словакия, Сърбия, Турция, Румъния;
Урна 3: Русия, Ирландия, Северна Ирландия, Норвегия, Унгария, Исландия, Шотландия, Чехия, Финландия, Гърция;
Урна 4: Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора, Северна Македония, България, Албания, Грузия, Израел, Беларус, Люксембург;
Урна 5: Кипър, Армения, Фарьорски острови, Естония, Азербайджан, Казахстан, Косово, Литва, Латвия, Андора;
Урна 6: Молдова, Малта, Лихтенщайн, Гибралтар, Сан Марино