България спечели домакинство на европейски турнир по минифутбол, което има и своята историческа стойност, тъй като за първи път страната приема такъв форум. У нас ще се играе един от двата най-мащабни турнира в годината на Стария континент - Купата на European Minifootball Federation или EUROCUP. Мачовете ще се състоят от 13 до 17 септември в Слънчев бряг.

Минимум 32 отбора от цяла Европа ще акостират край морето за турнира. Мачовете отново ще се играят на спортния комплекс в началото на Свети Влас. Все още не са ясни и всички участващи тимове, като българските ще бъдат със сериозна бройка. 

Четири държави претендираха за турнира, но в крайна сметка България получи турнира. Цялата организация по турнира ще бъде поета от представители от Българската асоциация по минифутбол (БАМФ). 

За да получи пък нашата страна домакинството на този турнир основната заслуга е на президента на Европейската федерация по минифутбол (EMF) и Българска Асоциация Мини-Футбол Борислав Александров.

Така след актуалното ни трето място в Европа, сериозното присъствие на български отбори в турнирите и рефери в състезанията на EMF, България се доказва и като организатор на европейско ниво в минифутбола.

Проектният мениджър от EMF Юрай Кралик вече се срещна с Пламен Божидаров - генерален секретар на БАМФ, и Иван Иванов - изпълнителен директор на EMF. Екипът посети и инспектира терените и хотела за турнира и коментира всички елементи на предстоящото състезание. Срещите ще бъдат излъчвани на живо по телевизия b1b.tv и в YouTube-канал на турнира.