На изтегления в Нион днес жребий за квалификациите за европейските първенства на УЕФА за девойки до 17 и до 19 години българските тимове научиха съперниците си. 

Девойките до 17 години попаднаха в квалификационна група 5 с Испания, Русия и Армения. Страната ни ще бъде домакин на турнира, който ще се проведе от 1 до 9 октомври 2020 година. Ако българките заемат едно от първите две места в групата или са сред четирите най-добре представили се трети отбора, ще продължат към елитния кръг през месец март 2021 година. Финалите на европейското първенство, на които България домакинства тази година, ще се проведат през 2021 година във Фарьорските острови. 

Жребият за квалификациите за девойки до 19 години определи, че България ще играе срещу Финландия, Исландия и Грузия в група 11, като нашите момичета отново ще имат предимството на домакини на срещите, които ще се играят от 20 до 28 октомври 2020 година. Според регламента, пътят към финалите в Беларус минава отново през елитен кръг, за който България може да се класира, ако завърши квалификациите на едно от първите две места в групата или ако е един от трите трети отбора с най-добри показатели.