България гостува на Швейцария в последния си мач от група „С“ на квалификациите за Мондиал 2022. Селекционерът Ясен Петров обяви, че нашият тим ще опита да спечели точки в Люцерн, тъй като се цели в завършване на трето място.

Към момента трети е националният отбор на Северна Ирландия, който също като нас има осем точки, но е с по-добра голова разлика. Островитяните днес приемат Италия. Именно между европейските шампиони и Швейцария е голямата интрига в мачовете тази вечер.

Двата тима трябва да определят кой ще се класира директно за световното първенство и кой ще играе в баражите. Към момента „адзурите“ и „часовникарите“ са с равен брой точки – по 15. Италианците обаче имат предимство по голова разлика и повече вкарани голове.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Тимът на Роберто Манчини е с голова разлика 13:2, докато играчите на Мурат Якин са с 11:2. Именно затова на Ботуша стискат палци днес техният отбор да спечели в Белфаст, а в същото време България да не претърпи катастрофална загуба в Люцерн.

Ако Италия и Швейцария се окажат в крайното класиране с равен брой точки, еднаква голова разлика и еднакъв брой вкарани голове, то тогава на първо място ще финишират „часовникарите“. Това ще се дължи на по-добрите им показатели в директните мачове с „адзурите“. Мачът между двата тима в Швейцария завърши при нулево равенство, а в Рим при 1:1.

Ясен Петров този път ще заложи на вратата на Иван Караджов, а като ляв бек ще играе Момчил Цветанов. От другата страна на игрището като краен защитник ще стартира Иван Турицов. Двойката централни защитници се очаква да е същата от двубоя с Украйна (1:1) - Андреа Христов и Кристиан Димитров. В халфовата линия ще действат Чочев, Георги Костадинов и Неделев. По крилата - Кирилов и Десподов, а на върха на атаката Атанас Илиев. 

SwitzerlandШВЕЙЦАРИЯ – БЪЛГАРИЯBulgaria

Днес от 21:45 часа по БНТ 1
Люцерн, „Суиспорарена“
Съдия: Беноа Бастиан (Франция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Швейцария: Зомер, Видмер, Шер, Кумар, Мбабу, Закария, Фройлер, Щефен, Шакири, Варгас, Окафор
Контузени: Родригес, Емболо, Окох, Джака, Сеферович
Наказани: Аканджи

България: Караджов, Турицов, Кр. Димитров, А. Христов, М. Цветанов, Г. Костадинов, Р. Кирилов, Чочев, Неделев, Десподов, Ат. Илиев
Контузени: Недялков, Е. Йорданов, Божиков
Наказани: няма

Баланс: 11 мача, 5 победи за Швейцария, 4 равенства, 2 загуби, г.р. 18:13

 

Northern IrelandСЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ – ИТАЛИЯItaly

Днес от 21:45 часа по БНТ 3
Белфаст, „Уиндзор Парк“
Съдия: Ищван Ковач (Румъния)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Северна Ирландия: Пийкок-Фарел, Макнеър, Евънс, Катхарт, Далад, Маккан, Дейвис, Савил, Фъргюсън, Магенис, Уошингтон
Контузени: няма
Наказани: няма

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Локатели, Киеза, Инсиние, Белоти
Контузени: Сиригу, Бираги, Калабрия, Бастони, Киелини, Имобиле, Дзаниоло, Пелегрини, Верати
Наказани: няма

Баланс: 10 мача, 1 победа за Северна Ирландия, 2 равенства, 7 победи за Италия, г.р. 6:19

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022