Националният отбор на България по футбола излиза в много важен мач от турнира за Лигата на нациите срещу Кипър. Срещата в Никозия започва в 21:45 часа, а тимът ни е задължен да спечели. Селекцията на Петър Хубчев има много добри шансове да спечели първото мястов  групата и да има възможност да атакува място на европейското първенство. "Лъвовете" са втори в групата с 9 точки, колкото има и лидерът Норвегия, който днес гостува на Словения.

В първата среща с Кипър преди около месец България победи с 2:1 на "Васил Левски", след като направи много силно второ полувреме. Сега обаче битката ще е много по-трудна. Домакините са амбицирани да вземат реванш, а в същото време селекционерът Петър Хубчев има кадрови проблеми.

Двамата му най-добри футболисти, както той сам ги определи - Пламен Илиев и Кирил Десподов, няма да вземат участие в срещата заради контузии. На вратата на България ще застане ветеранът Георги Петков, а Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Петър Занев ще оформят защитата. Георги Костадинов и Симеон Славчев вече се оформиха като неизменна двойка в центъра на терена. Тодор Неделев ще действа по лявото крило, а очакванията са Николай Димитров да бъде по другия фланг. Ивелин Попов ще играе зад централния нападател Спас Делев. Възможно е бързакът от ключ да е резерва, а Попето да застане на върха на атаката. Тогава Галин Иванов ще бъде на левия фланг, а Неделев зад нападателя. 

Кипърците са коварен съперник и затрудниха максимално тима ни в София. Най-опасният футболист в тима на Ран Бен Шимон е острието на ФК Копенхаген Пиерос Сотириу. 
 

Кипър - България
21:45 часа, БНТ 1
Съдия: М. Ал Хаким (Швеция)

 

Вероятни състави:

КИПЪР: Панаги; Артиматас, Меркис, Лаифис, Йоану; Русиас, Шийл, Макрис; Авраам, Сотириу, Маргаса

БЪЛГАРИЯ: Георги Петков, Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев; Николай Димитров, Ивелин Попов, Тодор Неделев, Спас Делев