Националният отбор на България по футзал за глухи продължава подготовката си за Европейското първенство в зала, на което страната ни ще бъде домакин през месец ноември, 2014. 12 спортисти на възраст между 15 и 30 години тренират на базата на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София. Под ръководството на наставника Борислав Фердинандов футболистите се подготвят с интензивни занимания два пъти седмично, като през останалото време тренират по индивидуална програма.

„Момчетата са изключително дисциплинирани. Винаги пристигат за тренировка много по-рано от предвидения час. Готвят се много старателно за постигането на голямата цел – да станем европейски шампиони“, обясни Фердинандов.

Голяма част от състезателите имат солиден опит, като тимът ни завърши на 4-то място в последните издания на Световното в Швеция и на Европейското в Швейцария.

„Определено имаме шанс за европейската титла. На последното световно първенство само ние успяхме да победим бъдещия шампион от Иран, което е достатъчно показателно за нашата класа. Тренирам ги от 13 години. Познаваме се отлично. Това, че има езикова бариера между нас не ни пречи, въпреки че по време на мачовете комуникацията е затруднена. Нямам голям избор за варианти на състава, защото подборът е ограничен, заради специфичното им състояние“, добави специалистът.