Националният отбор на България излетя от Топ 50 на световната ранглиста на ФИФА, която се обновява всеки месец. Националите се смъкват с три позиции до 51-та, като активът им е 1419 точки. 

"Лъвовете" делят тази позиция с още два отбора - Унгария и съперникът ни в евроквалификациите през март Черна гора, които имат същия актив като нас. Освен черногорците, най-близо до "трикольорите" от останалите ни съперници в групата за място в Евро 2020 е Чехия. Следващият ни опонент в пресявките на 7 юни е 48-и с актив от 1424 точки, само с пет повече от българите. 

От представителите на нашата група най-напред в класирането е Англия. "Трите лъва" заемат четвъртото място в класацията с 1647 точки и са само на 90 зад лидера Белгия. Пред тях са още световният шампион Франция и Бразилия. Топ 10 се затваря от Хърватия, Уругвай, Португалия, Швейцария, Испания и Дания. 

Съперникът ни в евроквалификациите Косово заема 127-а позиция с 1124 точки, като бележат изкачване в ранглистата с три позиции. На последното 211-о място в световния футбол е Сан Марино с 848 точки.