Българският национален отбор по плажен футбол записа втори убедителен успех в четвъртия турнир от Евролигата, който се провежда в унгарския курорт Шиофок. След 10:5 над Дания вчера, националният отбор по футзал записа втора изразителна победа с 8:1 срещу Андора с 8:1. По този начин тимът ни значително увеличи шансовете си за класиране на финалите на надпреварата, които ще се проведат в италианския град Терачина от 14 до 17 септември.

Също както в първия си двубой, българите упражниха натиск върху съперника още в първите минути от срещата, но първият гол беше отбелязан едва в 8мата минута, когато точен за нашия отбор беше Матин Великов след извършено срещу него нарушение. Минута по-късно отново след нарушение, авансът на България беше удвоен от Георги Тузаков

Втората третина от мача започнах с бърз гол на Иван Мартинов след комбинация с Цено Лозанов. Станислав Джамбазов отбеляза четвъртото попадение за България със силен удар от 9тия метър, който не остави шанс на андорския вратар. Последният гол за втората част бе отбелязан от Цено Лозанов с асистенция на Павел Адамов.

Заключителната трета част на срещата започна с гол нс Иван Мартинов за 6:0. След грешка на бългаската защита Андора успя да отбележи почетно попадение Андорците, които вчера паднаха с 1:14 от домакина Унгария, стигнаха до почетно попадение. 2 минути преди края на срещата Филип Филипов се освободи технично от противниковите играчи пред вратата на Андора и отбеляза седмия гол за България. Резултатът оформи Павел Адамов от дузпа, който бе фаулиран при опита му за удар със задна ножица.