Женският национален отбор по футбол на България победи с 3:1 като гост състава на Армения в среща от група C4 за квалификациите за Евро 2025.

Точни за селекцията на Силвия Радойска бяха Лора Петрова в 11-ата минута, Кристиана Караиванова в 25-ата и Александра Янева в 92-ата. Арменките се разписаха в 75-ата минута чрез Ани Сафарян.

Така българките постигат втори успех, след като на старта на кампанията спечелиха с 1:0 Казахстан, отново като гости с гол на Симона Петкова. С днешната втора победа лъвиците събират 6 точки и са на 2-о място в квалификационната група след тима на Румъния, който по-рано днес нямаше проблеми с Казахстан и спечели с 3:0.

На 16 юли за "лъвиците" предстои домакинство на Казахстан, като двубоят е от 20.00 часа на стадион "Александър Шаламанов" в София.

Състав на България: Роксана Шахънска, Яница Иванова (46 – Бианка Демирова), Нора Димитрова, Йоана Станкова, Александра Янева, Симона Петкова (64 – Антония Ангелова), Лора Петрова, Леонора Желева (64 – Преслава Йорданова), Кристиана Караиванова (85 – Гергана Халянова), Полина Ръсина, Евдокия Попадинова (90+2 – Никол Диманова)