Женските национални отбори по футбол на България и Македония отново сътвориха голово шоу на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. След 4:4 вчера, днес възпитаничките на селекционера Валентин Чакъров загубиха с 2:3.

Гентиана Рочи откри резултата още в 1-ата минута след прехвърлящ удар от границата на наказателното поле. В 17-ата Лиляна Костова изравни след удар от около 25 метра - 1:1. Македония поведе отново в 32-ата минута чрез Анета Георгиеска - 1:2.

До края на полувремето Велина Кошулева възстанови равенството с гол в 36-ата минута за 2:2. През второто полувреме бяха направени много смени в двата състава и темпото на игра значително спадна, пише е-79. Все пак в 55-ата Ширета Браими се възползва от неразчетено излизане на българската вратарка и вкара на празна врата за крайното 2:3.

Минути преди края на двубоя реферът Драган Стойков не видя игра с ръка в наказателното поле на Анета Георгиеска и не отсъди дузпа за България.

На 22 и 27 октомври на женските ни националки предстоят два поредни домакински евроквалификационни мача - със Северна Ирландия и Унгария. Срещите ще се играят в Ловеч. България е в група още с Исландия, Белгия и Норвегия. Футболистките ни до момента са изиграли само един официален двубой, загубен с 0:6 от Исландия като гост.