Юношеските ни футболни национали, родени 1991-а година, отстъпиха с 0:2 на връстниците си от Швеция в контролна среща, която се игра днес в Правец. Това е втори мач между тези два отбора, като в неделя резултатът беше 1:1. Селекционерът Михаил Мадански не можеше да използва няколко от титулярите, а най-важните липсващи се оказаха Даниел Шмедин от Левски и контузеният Кристиян Кръстев от Славия.

Първото попадение падна още в 3-ата минута по малко щастлив за скандинавците начин. Калудра шутира от пряк свободен удар, топката рикошира в Янсон и излъга българския вратар Ник Дашев и спря в мрежата. Превъзходството на шведите бе отчетливо през целия мач и логично стигнаха до второ попадение отбелязано от нападателя с култовото име Азис. В 72-ата минута тъмнокожият швед бе изведен сам срещу българския страж и адаша на ромския славей от Костинброд не сгреши, прокарвайки топката под плонжа му за крайното 0:2.

"Има и положителни неща в нашия отбор. Двете момчета, които играят в чужбина, ще бъдат полезни за състава. Това са нападателите Ивелин Василев от Осасуна и Антонио Михайлов от Милан- наистина класни играчи. Ако намерим още 2-3 момчета, които да запълнят някои дупки, и като се върнат контузените, ще се получи добър състав за Европейските квалификации", каза селекционерът Мадански след мача.

В края на месеца ще бъде събран за двустранна игра и преглед националният ни състав на родените през 1992-а година, които в момента играят държавно първенство за юноши (младша възраст). /БЛИЦ