Националите на България по мини футбол пишат история на европейското първенство в Кошице, където тази вечер победиха и Франция. Момчетата, водени от треньора Николай Михов, сразиха "петлите" с 3:1, след като ги надиграха категорично.

Припомняме, че вчера нашите елиминираха и Италия (2:1), и вече са сред най-добрите четири страни на Стария континент.  

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За разлика от драмата с италианците, този път "лъвовете" бяха повече от категорични, след като поведоха с 3:0. Мирослав Кайряков откри резултата в 21-ата минута, а в 31-ата Светлозар Табаков удвои с далечен удар. Бившият защитник на Ботев (Пловдив) Ангел Рахов успя да се разпише в 45-ата минута.

В края Франция върна един гол чрез Федерик Буве, който се оказа почетен, и нашите победоносно вдигнаха ръце след последния съдийски сигнал.

Това е историческо първо класиране на националния ни отбор по мини футбол на полуфинал на Европейско. България вече си осигури и квота за световното първенство, след като вчера надви Италия и попадна в Топ 8. От началото на шампионата в Кошице "лъвовете" победиха Австрия и Грузия в груповата фаза, загубиха от Черна гора, след което се справиха с италианците и французите.

На полуфинала утре (от 21:15 часа българско време) националите ни по мини футбол ще спорят срещу победителя от срещата Румъния - Чехия.
 

 

 

 

НАПРЕД, ЛЪВОВЕ! ЗА БЪЛГАРИЯ! ️ efbet ️ * Sportal.bg * Следвайте ни Българска Асоциация Мини Футбол * С...

Публикувахте от Българска Асоциация Мини Футбол в Четвъртък, 9 юни 2022 г.

 

 

България на полуфинал

Обичаме ви, лъвове! България на полуфинал! ️* Следвайте ни Българска Асоциация Мини Футбол * С подкрепата на: b1b.box tv Grand Attack * #МинифутболМаксимумТръпка #WeAreBAMF #БАМФСофия #ХайдеДаРитаме #ТръпкатаеНавсякъде #efbetПодкрепяБългарскияСпорт

Публикувахте от Българска Асоциация Мини Футбол в Четвъртък, 9 юни 2022 г.