България излезе на първа позиция в Група "D" на световното първенство по футбол за бездомни хора, след като победи САЩ с 13:3 в първия си мач от турнира. На втора позиция се нареди Швеция, който надигра Гърция с 5:3.

Трети останаха ирландците, които спечелиха с дузпи драматичния си двубой с Литва, завършил 4:4 в редовното време.

В понеделник в 13:20 часа България излиза във втория си мач от състезанието срещу Ирландия, а от 17:20 часа същия ден националите ще срещнат и Швеция. И двете срещи ще се излъчват пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube.

В срещата си днес България превъзхождаше значително като качества САЩ, който пристигна на световното първенство в Глазгоу със състав от двама вратари и четирима полеви играчи. Българските национали бързо взеха инициативата и успяха да реализират 11 попадения още през първата част на мача. На почивката играчите получиха инструкции от Младен Христов да запазят разликата в резултата и да не реализират много попадения, за да запазят достойнството на съперника. В крайна сметка американците успяха да вкарат три гола през второто полувреме, а българите записаха още 2. Добрата игра на България и феърплей отношението към съперника на няколко пъти провокира спонтанни аплодисменти от публиката по трибуните.