Националният отбор на България по футбол за девойки до 16 години ще мери сили с Грузия, Хърватия и Румъния на международния приятелски турнир на УЕФА, който ще се проведе в курортен комплекс "Албена" между 17-21 април.

30 националки се подготвяха в продължение на 5 дни в Русе, като 20 от тях ще представят България на състезанието в Албена.

Турнирът е част от подготовката на отбора за предстоящите евроквалификации през октомври месец. Тимът ни е в група с Норвегия, Холандия и домакините от Молдова.

„Много съм доволен от отношението и сериозния подход на момичетата към тренировъчния процес, като дисциплината е на добро ниво. Ние, като треньорски щаб свършихме своята работа, за да ги подготвим добре. Повикахме повече момичета, защото от набор 2001 г., който за първи път навлиза тази година има много талантливи състезателки. Исках да се запозная с тях и да преценя на какво ниво са. Затова и лагерът бе по-продължителен. Освободих 10 от момичетата, като окончателната група е от 20 футболистки. Ще наблегнем на играта, като резултатите не са най-важното нещо. Оптимист съм и очаквам да се представим добре“, заяви селекционерът Троян Радулов.

Съставът на България:
Вратарки: Виктория Иванова (ФК „ЛП Супер Спорт“) , Симона Николаева (ФК „Севлиево Лейдис“);     
Защитнички: Даниела Лазарова (ФК „ЛП Супер Спорт“), Яница Иванова  (ФК „НСА“), Венка Драганова (ФК „Болярки“), Анна Георгиева (ФК „Екомет 90“), Лилия Бирова (ФК „Спортика“);      
Полузащитнички: Антонина Шопска (ФК „Спортика“), Теодора Йорданова (ФК „Болярки“), Румяна Новакова (ФК „Болярки“), Недред Заструг (ФК „Болярки“), Антонина Петкова (ФК „ЛП Супер Спорт“), Ебру Дормушали (ФК „ЛП Супер Спорт“), Ивана Найденова (ФК „НСА“), Гергана Петкова (ФК „НСА“), Мариела Недева (ФК „НСА“), Ивона Илиева (ФК „Севлиево Лейдис“), Габриела Боюклиева (ФК „Берое“);    
Нападателки: Александра Горанова (ФК „НСА“), Александра Янева (ФК „Екомет 90“)                   

Програма на срещите:

17.04.2016                      

БЪЛГАРИЯ – Грузия, 10:30 ч., ст.“Албена 1”   

Хърватия – Румъния, 11:00 ч., ст. Албена,“Албена 3”        

19.04.2016            

Грузия – Хърватия, 15:00 ч., ст. “Aлбена 3”   

Румъния – БЪЛГАРИЯ, 15:30 ч., ст.“Албена 1”            

21.04.2016             

Грузия – Румъния, 10:30 ч., ст. “Aлбена 3”              

БЪЛГАРИЯ – Хърватия, 11:00 ч., ст.“Албена 1”