Националният отбор на България по Socca 6 завърши наравно 3:3 със силния отбор на Хърватия в последен мач от група “С” на Европейското първенство в Молдова.

Така родните “лъвове” остават без загуба в груповата фаза, като освен днешното равенство имат и две победи срещу Испания (1:0) и Люксембург (9:1).

България се класира за елиминационната фаза на турнира, но като втори, тъй като днес не успя да запише успех над Хърватия.

Днес точни за родния тим бяха Павлин Кузов (4’) и Станимир Минчев (14’ и 33’). Перишич (2’), Видечек (17’) и Медак (19’) пък се разписаха за хърватите.

Двубоят започна лошо за България и във 2-ата минута след грешка в средата на терена Перишич откри резултата, като засече центриране по земя отляво. 2 минути по-късно Павлин Кузов изравни, след като първо топката се отклони в гредата и след това родният футболист засече на празна врата.

В 14-ата минута родните национали обърнаха резултата. Станимир Минчев беше оставен непокрит отляво и от малък ъгъл с хубав шут направи резултата 2:1. Няколко секунди по-късно обаче Борна Видечек изравни след фаул за хърватите - 2:2.

В 19-ата минута добра атака отляво на Хърватия завърши с удар на Медак и гол за противника - 2:3.

В последните 10 минути България рискува, като изкара вратаря си и вкара допълнителен шести човек на терена. Това се отплати в 33-ата минута, когато Станимир Минчев заби трето попадение във вратата на Хърватия и изравни резултата. До края на двубоя родният тим натисна противника, но така и не успя да вкара четвърти гол.