Националният отбор на България приема Северна Ирландия в двубой от група "С" на световните квалификации. "Трикольорите" загубиха всякакви надежди за бараж и имат за цел единствено да измият срама от загубата с 1:3 от ауйтсайдера Литва. Срещата е на стадион "Васил Левски" и започва в 21:45 часа. 

Селекционерът Ясен Петров обяви, че отново ще прави рокади, като може да видим за пръв път две двойки близнаци на терена по едно и също време - Петко и Андреа Христови, както и Боби и Ради Цоневи.

Националите бяха започнали да връщат интереса към себе си след силните срещи с Италия (1:1) и Литва (1:0), но визитата във Вилнюз развали добрите впечатления. Петров обяви, че ще прави рокади, а целта е само победа и коренно различна игра от тази, която показахме срещу Литва.

Ясен Петров няма да може да разчита на контузения Антон Недялков, както и наказаните Валентин Антов и Георги Йомов. 

Северна Ирландия е в същата на нашата позиция. Селекцията на Иън Бараклъф има точки като нашия тим - 5. Албионците имат мач по-малко, така че ако спечелят днес, и ако Швейцария не успее да победи Литва, ще могат все още да мечтаят за чудо в оставащите мачове до края.

България има позитивен баланс срещу Северна Ирландия - 4 победи, 2 равенства и 2 загуби. 
 

Световни квалификации, група "С":

БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ

Стадион: "Васил Левски"
Начало: 21:45 часа
​Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)

 

Вероятни състави:
БЪЛГАРИЯ: Вуцов, Турицов, А. Христов, П. Христов, Велковски, Чочев, Р. Цонев, Янков, Десподов, Неделев, А. Илиев

С. ИРЛАНДИЯ: Пийкок-Фаръл, Макнеър, Балард, Браун, Каткарт, Фъргюсън, Далас, Дейвис, Томпсън, Савил, Уошингтън
 

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022