Българският национален отбор по футбол гостува на Уелс в мач от Група 4 на Лига „Б“ от Лигата на нациите на УЕФА. Домакините се фаворит не само в днешната среща, но и като цяло в г

Играчите на Георги Дерменджиев ще опитат не само да запишат първа победа в групата, но и да зарадват всички българи навръх националния празник. Както е известно, днес отбелязваме 135 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Днешният мач в Кардиф е и последната проверка на националния отбор преди решителния мач с Унгария за класиране на Евро 2020. Срещата с маджарите е на 8 октомври на стадион „Васил Левски“, а при успех ще приемем Исландия или Румъния в директен спор за участие на европейското първенство.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Селекционерът на „лъвовете“ има сериозен проблем в защитата, породен от контузията на капитана Петър Занев по време на мача с Ейре (1:1) в четвъртък. Това оставя Дерменджиев с ограничен избор за центъра на отбраната. На мястото на Занев не беше повикан друг футболист, а лентата ще носи халфът Георги Костадинов.

Така изборът на Георги Дерменджиев се свежда до Кристиян Димитров, записалият дебют срещу ирландците Пламен Гълъбов, младият Станислав Работов и левият бек Антон Недялков. По всичко личи, че именно футболистът на Лудогорец ще застане в центъра на защитата, а Иван Горанов ще заеме мястото в лявата част от отбраната.

Както и известно, поради различни причини Георги Дерменджиев не може да използва двама утвърдени в националния отбор централни бранители. Георги Терзиев от Лудогорец е контузен, а Слован (Братислава) не пусна Васил Божиков, за да го предпази от преминаване през съществуващата карантина за българи влизащи на територията на Словакия.

WalesУЕЛС – БЪЛГАРИЯBulgaria

Днес от 16:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Кардиф, „Кардиф Сити Стейдиъм“
Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Уелс: Хенеси, Н. Уилямс, Локиър, Ампаду, Б. Дейвис, Левит, Воукс, Бейл, Матондо, Джеймс, Муур
Селекционер: Райън Гигс
Контузени: Рамзи, А. Уилямс

България: Луков, Горанов, Недялков, Кр. Димитров, Сисиньо, Г. Костадинов, Малинов, Неделев, Делев, Карагерен, Краев
Селекционер: Георги Дерменджиев
Контузени: Занев, Вандерсон, Г. Терзиев, Пл. Илиев

Баланс: 8 мача, 3 победи за Уелс, 1 равенство, 4 победи за България, г.р. 8:4 за България

Програма на нашата група в Лигата на нациите