ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

България и Северна Македония завършиха зрелищно 2:2 на Националния стадион "Васил Левски" в среща от група 5 на Лига C от турнира Лига на нациите при жените. Гентяна Рочи (10) откри резултата с глава отблизо, а Улза Макзути (62) удвои авансна на северномакедонките. Леонора Желев (85) намали изоставането на "лъвиците", а в последните секунди на добавеното време Полина Ръсина (90+5) наказа грешка на вратарката Лековска за 2:2, класирайки националния ни тим за плейофите на надпреварата. 

Първата част беше равностойна, но в 10-ата минута гостенките поведоха, след като Роксана Шахънска изби с една ръка изстрел от фаул, а с глава Гентяна Рочи не сбърка при добавката за 0:1.

В 62-ата минута Улза Макзути беше изведена сама срещу вратарката Роксана Шахънска и удвои за 0:2. Девет минути след това гостенките останаха в намален състав, след като Александра Марковска фаулира грубо Евдокия Попадинова и получи втори жълт и съответно червен картон. Това даде шанс на "лъвиците" да погледнат още по-настървено към наказателното поле на македонките и в 77-ата минута страхотен изстрел от 30 метра разтресе горната греда на вратата има. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Натискът на "лъвиците" даде резултат в 85-ата минута, когато Леонора Желев посрещна центриране от фаул и след слаба намеса на вратарката Лековска топката се спря в мрежата за 1:2. Пет минути след това се стигна до меле пред вратата на гостенките, отново гредата спря българките да отбележат попадение. В петата минута от добавеното време Полина Ръсина се възползва от грешка на Лековски и изравни за крайното 2:2. 

Така “лъвиците” събраха актив от 5 точки и той се оказа достатъчен да финишират сред най-добрите втори тимове в Лига C заедно с отборите на Латвия и Черна гора. На 11 декември нашите момичета ще научат името на съперника си в плейофите за промоция, като това ще е някоя от селекциите, завършили на трето място в групите си в Лига B.

Баражите ще са в два мача на разменено гостуване и ще се проведат през пролетта на следващата година.

БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 2:2
0:1 Гентяна Рочи (10), 0:2 Улза Макзути (62), 1:2 Леонора Желев (79), 2:2 Полина Ръсина (90)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!