Българският национален отбор по футбол започва своето участие в новото издание на Лигата на нациите. На стадион "Васил Левски" селекцията на Георги Дерменджиев приема Ейре. Това ще бъде първи двубой за България от февруари насам. Тогава загубихме от Беларус в контрола, а след това светът бе обхванат от коронавирусна пандемия.

Двубоят с Ейре, както и този с Уелс след три дни ще се явят генерална репетиция за плейофа за класиране на европейското срещу Унгария. Срещата ще се изиграе на 8 октомври. 

В мача днес Георги Дерменджиев ще може да провери състоянието на своите играчи, както и да изпробва някои тактически хитрини за важната битка с Унгария.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

България ще бъде водена от новия капитан Петър Занев, който бе избран вчера след гласуване между футболистите. Очаква се Дерменджиев да направи промени в състава си. На вратата ще застане Николай  Михайлов, а пред него в защита ще действат Страхил Попов, Занев, Димитров и Недялков. Опорни халфове се очаква да бъдат Георги Костадинов и Александър Цветков, а по фланговете да действат Неделев и Галин Иванов. Божидар Краев ще бъде зад централния нападател Спас Делев. 

Датата 3 септември не е добра за българския национален отбор. На нея "трикольорите" имат само загуби - 0:3 от Швеция през 2005 година, 0:4 от Англия през 2010 година, 0:1 от Норвегия през 2015 година и 1:3 от Холандия през 2017 година.

Балансът на тима ни срещу Ейре също е отрицателен - 3 победи, 4 равенства и 4 загуби. Головата разлика е 14:9 в полза на съперника ни. 

Селекционерът на Ирландия Стивън Кени няма проблеми в състава си и ще заложи на най-доброто, с което разполага.

Лига на нациите, 1 кръг:
БЪЛГАРИЯ - ЕЙРЕ
21:45 часа, пряко по БНТ
стадион "Васил Левски"
съдия: Мануел Шютенгрубер (Австрия)

Вероятни състави:
БЪЛГАРИЯ: Михайлов, С. Попов, К. Димитров, Занев, Недялков, Цветков, Костадинов, Краев, Неделев, Г. Иванов, Делев
ЕЙРЕ: Рандолф, Дохърти, Игън, Дъфи, Стивънс, Макарти, Хурикейн, Хендрик, Робинсън, Конъли, Лонг

Програма на нашата група в Лигата на нациите