Националните отбори на България ще трябва да се изправят срещу актуалните световни шампиони още в първата групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора в Познан (Полша). Настоящият носител на титлата при мъжете е тимът на Чили, а при жените – Мексико. Освен чилийците, българските национали ще трябва да се изправят още срещу представителите на Южна Африка, САЩ, Камбоджа и Южна Корея. Първият мач на мъжкия ни тим е срещу корейците и ще се играе днес от 13:50 часа българско време.

Тази година в мъжкия турнир се включиха 46 отбора. Беше планирано броят на съставите да бъде с два повече, но тези на Гана и Бряг на слоновата кост не успяха да финансират пътуванията си до Полша. Според регламента първите три отбора във всяка група ще участват за разпределение на местата от 1 до 24 в следващата групова фаза, а останалите ще играят за позициите от 25 до 46.

Същевременно дамският ни отбор, освен срещу тима на Мексико, ще трябва да се изправи още срещу тези на Киргистан, Англия, Полша и Швеция. Общият брой на женските отбори е 13, а в следващата групова фаза на турнира преминават първите четири състава от всяка от двете групи. Те отново се разпределят в две групи, като след изиграването на мачовете в тях, ще се проведат четвъртфинали, полуфинали и финал. Първият мач на националките е днес от 15:50 българско време срещу състава на Швеция. Очаква се всички мачове от световното първенство в Познан да бъдат излъчвани пряко по интернет.

Мондиал 2013, женски турнир

Група А: Чили, Аржентина, Холандия, Унгария, САЩ, Уелс, Дания

Група В: Мексико, Киргистан, Англия, Полша, Швеция, България


Мондиал 2013, мъжки турнир

Група А: Литва, Дания, Англия, Швейцария, Унгария, Северна Ирландия

Група В: Бразилия, Коста Рика, Намибия, Гърция, Финландия, Швеция

Група С: Мексико, Италия, Украйна, Германия, Хърватия, Люксембург

Група D: Португалия, Полша, Франция, Хонконг, Канада, Австралия

Група Е: Австрия, Филипините, Босна и Херцеговина, Румъния, Белгия, Словения

Група F: Чили, Южна Африка, САЩ, Камбоджа, България, Южна Корея

Група G: Индонезия, Аржентина, Шотландия, Уелс, Индия

Група H: Русия, Ирландия, Холандия, Чехия, Норвегия