България завърши наравно 7:7 с Франция в първия си мач от Европейското първенство по футзал за глухи, което започна днес в „Арена Армеец” в София.

Националите ни започнаха отпуснато срещата, като „петлите” набързо поведоха с 3:0 и въпреки опитите на двамата ни треньори да променят нещата, играта на българите не вървеше. Чак в средата на първото полувреме футболистите ни заиграха като отбор и успяха да върнат две попадения. След това обаче те получиха нови два гола и резултатът отново стана 3 преднина за гостите. В крайна сметка първото полувреме завърши при резултат 6:4 за Франция, като по време на почивката имаше сериозен разбор на нашия щаб към играчите. и през второто полувреме зрителите в залата, които бяха около 1000, видяха коренно различно поведение от нашия тим, който играеше стабилно в защита и изнасяше бързо топката в нападение.

В средата на втората част заради нарушение на правилника Владимир Станчев получи директен червен картон, защото се появи на терена със слухов апарат, което е забранено и главният съдия от Англия го отстрани за 2 минути, оставяйки тимът ни с 3 полеви играчи и 1 вратар. Французите не успяха да се възползват от численото си предимство, като българите дори имаха възможност да вкарат гол, но удар на Иво Бошнаков мина на сантиметри покрай гредата. За България по два гола отбелязаха Николай Иванов и Пламен Петков, а с по едно попадение се отчетоха Иво Бошнаков, Владимир Станчев и Пламен Симеонов.