Юношеският национален отбор на България до 19 години загуби първата си среща от Елитния кръг за европейското първенство и почти загуби шансове за класиране на финалите в Германия. Тимът на Светослав Тодоров се представи добре срещу фаворита и домакин Хърватия, но отстъпи с 0:1. На стадиона в Риека единственото попадение бе дело на Йосип Брекало.

Домакините от Хърватия логично започнаха срещата с натиск и притиснаха тима ни в нашата половина. Все пак с добра игра в защита и стабилни намеси на вратаря Михайлов не допуснахме попадение. Постепенно футболистите на Светослав Тодоров изравниха играта и на свой ред създадоха напрежение пред вратата на хърватите.

Най-чистото положение в мача бе пред вратата на домакините. Александър Георгиев получи топката непокрит на далечната греда, но ударът му от метър бе избит с мъка от вратаря.

На почивката двата тима се оттеглиха при нулево равенство.

Още в началото на второто полувреме обаче Хърватия излезе напред в резултата. В 53-ата минута Йосип Брекало получи топката по лявото крило, залъга двама бранители и се оказа сам срещу Михайлов. Нападателят стреля силно и не остави шанс на нашия вратар.

До края на срещата силите на футболистите на България не стигнаха за изравняване на резултата.

По-рано днес в другия мач от групата ни Белгия победи Шотландия с 2:0. Така белгийците и Хърватия имат по 3 точки, а задачата на тима на Свтослав Тодоров да се класира за европейското изглежда почти невъзможна. За финалите в Германия заминават само победителите в седемте групи от Елитния кръг, а домакините ще участват по право.

Хърватия - България 1:0
1:0 Йосип Брекало (53)

ХЪРВАТИЯ: Адриан Шемпер, Матей Худечек, Борна Соса, Филип Бенкович, Винко Солдо, Йосип Брекало, Боян Кнежевич, Андрей Балич, Давор Ловрен, Иван Божич, Никола Моро
Селекционер: Фердо Милин

БЪЛГАРИЯ: Михаил Михайлов, Стойчо Атанасов, Георги Купенов, Венцислав Керчев, Антонио Георгиев, Александър Георгиев, Тонислав Йорданов, Томас Цвятков, Галин Минков, Ангел Максимов (Димитров, Аличков, Апостолов)
Селекционер: Светослав Тодоров