Националният отбор на България за девойки до 16 г. победи тима на Грузия U16 с 4:1 в първия си мач на международния приятелски турнир на УЕФА, който  се провежда в курортен комплекс "Албена".

България доминираше от самото начало на двубоя. В 16-та минута Ебру Дормушали даде тон за победата. След центриране отляво, Александра Горанова се размина с топката, която попадна в полузащитничката на ФК „ЛП Супер Спорт“ и тя от близко разстояние я прати в мрежата за 1:0.

В началото на втората част гостите стигнаха до изравнително попадение след контраатака, която бе завършена от Тамари Епиташвили.

Радостта на грузинките продължи само минута, след като в 47-та Александра Горанова се пребори с вратарката Татиа Габуниа и  прати топката в мрежата за 2:1. Възпитаничките на Троян Радулов продължиха да натискат съперничките си и заслужено стигнаха до трети гол в 59-та минута. Бранителка на гостите игра с ръка в наказателното поле, съдийката Християна Гутева посочи бялата точка, а Гергана Петкова бе точна за 3:1.  

До края на мача имаше време за още едно попадение. В 67-та минута Теодора Йорданова проби отдясно и с премерен удар оформи крайното 4:1.

След първите мачове България е лидер в класирането с 3 точки, следвана от Хърватия също с 3, но с по-лоша голова разлика. Грузия и Румъния са без спечелена точка.
Следващият мач на България е срещу Румъния, във вторник от 15:30 часа на стадион „Албена 1“.