България ще бъде представена с мъжки отбор и на петнадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в Осло (Норвегия) догодина. Това стана ясно късно снощи, когато организаторът на впечатляващия турнир – шотландската фондация Homeless World Cup, изпрати покана до българския си партньор Sports Management Bulgaria за участие на „Отбор на надеждата”. Състезанието ще се състои от 29 август до 5 септември 2017 г. в централната част на норвежката столица, непосредствено до световноизвестните фиорди. Това е шесто поредно участие за България на глобалния футболен форум, който се провежда всяка година от 2003 г. до сега.

Към момента България се нарежда на тринадесета позиция в ранглистата на Homeless World Cup от общо 74 държави, в които фондацията има свои партньори, а най-доброто й класиране е девето място от 47 отбора на Мондиала в Амстердам през 2015 г.

Национален селекционер на българския отбор през следващата година ще бъде Кирил Кюлев, който през 2013 г. стана европейски шампион за бездомни хора като треньор на женския национален отбор на България. 28-годишният специалист е завършил Треньорския факултет в НСА със специалност „Футбол” и от създаването на „Отбор на надеждата” е отговорен за работата с вратарите в мъжкия тим. През 2015 година беше национален треньор на мъжкия и женския състави на България, които взеха участие на европейското първенство по стрийт футбол в гр. Прора (Германия). Под негово ръководство мъжкият тим спечели бронзовите медали, а женският стана носител на купата за феърплей.

Помощник на Кюлев в подготовката за световния шампионат в Осло ще бъде Асен Станков, който беше играч в първия национален „Отбор на надеждата”, взел участие на Мондиал 2012 в Мексико Сити. Младежът е израснал в дом за деца лишени от родителска грижа, но след участието си на световното първенство съумя да стабилизира живота си и да изгради качествата необходими за участието му в ръководния екип на проекта.