България не успя и удари на камък в опита си да разреши казуса с Васил Божиков. В крайна сметка защитникът няма да се присъдени към националния отбор. Селекционерът Георги Дерменджиев беше принуден да избере негов заместник.

На сайта на БФС се появи следното съобщение:

"Защитникът на ЦСКА Пламен Гълъбов бе повикан в състава на "А" националния отбор на България за предстоящите двубои срещу Република Ирландия (3 септември) и Уелс (6 септември).

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

 В лагера на "лъвовете" Гълъбов ще замени Васил Божиков, след като Слован (Братислава) се възползва от предоставената от ФИФА възможност клубовете да не пускат играчи в настоящия прозорец за мачове на националните отбори заради задължителния в някои държави карантинен период, който състезателите трябва да преминат след завръщане от двубоите за Лигата на нациите.

Бомба в БЛИЦ: Международен скандал с български национал заради COVID-19

Българският национален отбор стартира подготовката си за предстоящите мачове вчера, 30 август, като селекционерът Георги Дерменджиев ще проведе традиционната си пресконференция в сряда, 2 септември, от 17:30 ч. в Амфитеатралната зала на НФБ "Бояна". Нашият състав приема ирландците на 3 септември от 21:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски". 
Програма на нашата група в Лигата на нациите - ТУК