Футболна България е в очакване на днешното заседание на Изпълкома, на което ще се вземат ключови решения. Сбирката стартира в 14 часа.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

Съществува немалка вероятност да паднат доста глави заради алтернативния конгрес, организиран от Димитър Бербатов и останалите опозиционери.  

БЛИЦ вече писа, че ако бъде спазен член 28 от устава на футболната централа, санкциите ще бъдат жестоки. А той гласи следното:

Футболен клуб може да бъде изключен поради: 
1. Системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, уставите, правилниците, директивите и решенията на ФИФА или УЕФА; 
2. Поведение или действия на негови членове или официални лица, което прави членството несъвместимо.
  (2) Решението за изключване се приема от Изпълнителния комитет на БФС.
  (3) Жалбата против решението по ал. 2 не спира неговото изпълнение.

Последната новина е, че не е изключено да има персонални наказания за хора, присъствали на форума в НДК (било то като организатори на събитието или като делегати), проведен миналия петък.

Говори се, че на тях може да им бъде забранено да работят в българския футбол за срок от няколко години. 

В БФС се чака становище на шефовете на аматьорския футбол у нас, тъй като болшинството от клубовете, подкрепили Бербатов на 18 март, бяха именно с непрофесионален статут. Точно тук се очаква да има изключване на доста клубове - около 80%. Миналия петък той получи общо 73 гласа на 73 клуба.  

Разбира се, най-интересните въпроси са дали ще има лично наказание за Бербатов и какво ще се случи с ЦСКА.  „Червените“ подкрепиха Бербо и имаха свой представител на алтернативния конгрес. В залата беше изпълнителният им директор Филип Филипов.  Дали Фичо ще изгори за няколко години, остава да разберем... Най-вероятно - да. Като наказанието ще е голямо. 

Според източници на БЛИЦ е доста вероятно днес да бъде избрана дата за нов конгрес на БФС. Той обаче няма да е изборен, а ще има основна задача да определи бюджета за следващия сезон. Провеждането му трябва да се случи най-късно до 31 май.