Юношеският национален отбор на България (до 18 години) отстъпи с 0:1 на връстниците си от Румъния в първата от двете приятелски срещи, която се игра в базата на румънската федерация в Буфтя.

Вторият мач на двата отбора ще се състои на 10-и юни (понеделник) от 11.00 часа, след което българската формация ще се прибере.

Родените през 2006-а година национали, водени от селекционера Тодор Симов, се подготвят за европейските квалификации през есента. Единственото попадение за Румъния днес падна в 53-ата минута, като негов автор стана резервата Михай Тома. Той засече с глава центриране от лявата страна на атаката на Давид Матей, топката се отби в страничната греда и влезе в българската врата.

Българите също имаха добри възможности, като при една от тях през второто полувреме Васил Казълджиев нахлу от фланга, преодоля трима бранители на домакините и точно преди да стреля, топката му беше избита.

Състав на България: Златомир Стоименов, Борис Стойков, Виктор Любенов, Ивайло Видев, Константин Димитров, Пламен Аршев, Валентин Доцев, Димитър Христов, Васил Казълджиев, Кубрат Йонашчъ, Велиян Видолов