Юношеският национален отбор до 18 г. загуби от Словакия U18 с 1:3 в двубой за разпределение на местата от 5-то до 8-мо в крайното класиране на турнира "Валентин Гранаткин", който се провежда в Санкт Петербург, Русия.

Словакия откри в резултата в 11-та минута чрез Мартин Римаренко, който преодоля Христо Лалев с удар от 11 метра.

Националите възстановиха статуквото в 18-та минута. Борислав Вакадинов центрира отляво в наказателното поле, Мартин Минчев стреля, топката рикошира в горната греда и премина голлинията за 1:1.

Минута по-късно словаците отново поведоха. Мартин Вициан прати топката в мрежата с мощен удар от 20 метра.

В 33-та минута Иван Митрев можеше да изравни за България, след като бе изведен на чиста позиция от Мартин Минчев, но ударът му бе спасен от Доминик Такач.

В 52-та минута националите останаха с 10 души на терена. Резервата Антон Тунгаров задържа Якуб Кудлишка в наказателното поле, а реферът Кирил Силантиев му показа директен червен картон и отсъди дузпа в полза на Слoвакия. Растислав Кружлияк застана зад топката и оформи крайното 1:3.

Следващият съперник на България ще бъде Словения. Двубоят, който е за разпределение на местата от 7-мо до 8-мо ще се състои на 21.01.2017 г., събота от 10:00 часа (българско време).