Най-после Станимир Стоилов си тръгна. Най-сетне имаше смелостта да вземе едно решение. Умно и мъдро! След като се налапа дълго, дълго, получавайки по 50 000 лева на месец без да си мръдне пръста, Мъри изтръгна от душата си думичката, която никак не искаше да казва: „Тръгвам си!”. Браво, истинските мъже постъпват така!

Решението му не само е умно, но и вярно. Досега всичките му такива бяха изпълнени с грешки след грешки – при повиквателните, при подредбата на състава, при смените. Затова човекът заслужава поздравленията на българския народ. На хората, които очакваха от този, който лапа като ненормален по 50 хилядарки на месец, да си събере багажа. Малко понапълнял (и как няма да е при тази заплатка), но и поумнял, Станимир напуска националния отбор. Остави го затънал до шия в помия…

Всъщност не той, а тия над него и около него. Те са главните виновници. Те! Начело с Борислав Михайлов и Наско Сираков. Господата, които нямаха смелостта да направят рокадата непосредствено след световните квалификации. Още тогава се видя, че ако допреди няколко години Мъри е вкарвал отбор в Шампионската лига, сега и в Селската лига не може да го стори. Те обаче го оставиха… Оставиха и по този начин българският тим да затъва. После имаха наглостта гадно и мръсно чрез подставени лица да хвърлят вината в Бербатов и да го принудят да си тръгне. Ама Димитър скоро ще проговори! Ще каже цялата истина, защото, повярвайте, той доста факти премълча. И, когато ги каже, косите на някои ще настръхнат. А тия, дето нямат такива, сигурно нови ще си посадят.
Два въпроса към Боби, който набута сина си, зет си, а ако можеше и калеко си и свако си в националния отбор: Г-н Михайлов, вие нагло заявихте през пролетта, че докато сте президент, Мъри ще е селекционер. Сега Стоилов си тръгна, няма ли да го последвате?. И второто питане: Казахте днес смело, че си вършите отлично работата. Защо тогава, откакто сте президент на БФС, националният отбор здравата е бетонирал дъното, позволявайки на несъществуваща довчера държава като Черна гора да ни натупа насред София? Нима най-важната задача на един бос не е представителният тим на страната да играе силно и да се класира ПОНЕ веднъж на голям форум.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ