Вицепрезидентът на Асоциацията на българските футболисти Мила Христова бе избрана за член на Изпълнителния Борд на ФИФПро Дивизия Европа (Европейският съюз на футболистите) на годишния конгрес на организацията, който се проведе в египетската столица Кайро. Новината съобщи генералният секретар на Асоциацията Георги Бойчев.

„Избирането на Мила Христова за член на Борда на ФИФПро Дивизия Европа е изключителен успех не само за нея и Асоциацията на българските футболисти, а и за целия български футбол. Известно е колко трудно и престижно е да бъдеш избран в ръководните органи на структури като ФИФА, УЕФА и ФИФПро. Затова избирането на представител от малка страна като България в управляващия орган на ФИФПро Дивизия Европа трябва да бъде оценен по достойнство. Този избор е оценка както за личните качества на Мила Христова, така и за доброто име и авторитет, който има Асоциацията на българските футболисти сред своите колеги в Европа“, коментира Георги Бойчев.

През следващите четири години Бордът на ФИФПро Дивизия Европа ще изглежда така – Боби Барнс (Англия), Тео ван Сегелен (Холандия), Йоаким Еванджелиста (Португалия), Спирос Неофитидес (Кипър), Мила Христова (България), Йоаким Уолтин (Норвегия), Мадс Оланд (Дания), Люсиен Валони (Швейцария).

За президент на ФИФПро Дивизия Европа е преизбран Боби Барнс от Англия, вицепрезидент ще бъде Спирос Неофитидес (Кипър), а генерален секретар Тео ван Сегелен (Холандия).