Българската националка Лиляна Костова тренира с мъжкия тим на Беласица и се готви за воаяж до Албиона в началото на февруари.

"Предстоят ми проби в "Бристол Академи" и трябва да съм в добра форма. Четиригодишният ми престой в Кипър приключи и трябва да търся нови предизвикателства. Ядрото от чужденки в Аполон (Лимасол) напусна, класата на отбора рязко спадна и аз също реших да си тръгна", обясни намеренията си 26-годишната петричанка пред "Струма".

Докато представителите на мъжката гордост на Бристол в лицето на "Сити" и "Роувърс" вегетират в дъното на третото и четвъртото ниво на английския футбол, "Бристол Академи" е сред най-добрите в Женската супер лига. Тимът е бъдещ участник в Европейската шампионска лига, защото завърши на второ място след първенеца Ливърпул и пред шампиона от 2012 г. Арсенал. Женската супер лига, включваща 8-те топотбора от Острова, започва през април и приключва през септември.

Дамите от Бристол играят на "Stoke Gifford Stadium" в северната част на града и са амбицирани за запомнящо се представяне в Шампионската лига.