България допусна 3 загуби и не успя да вкара гол на европейското първенство за юноши до 19 г., но въпреки това един от играчите на селекционера Александър Димитров привлече вниманието.

Халфът на “Левски” Радослав Цонев попадна сред 10-те открития на шампионата в Унгария. Те бяха подбрани от репортерите на официалната страница в интернет на УЕФА.

“Цонев бе ключовият изпълнител в средната линия на българите. Той умело четеше играта и грамотно избираше позиция, благодарение на което често успяваше да разруши атаките на съперника още в зародиша им. Цонев спокойно обработва топката и има навиците на плеймейкър - с негови точни пасове започваха немалко атаки на България, чиито нападатели бяха далеч по-малко продуктивни на турнира. За съжаление заради травма в Унгария не можа да вземе участие неговият брат близнак Борислав”, е признанието на uefa.com за качествата на българския национал, цитиран от "24 часа".

Освен него сред 10-те открития на европейското са още шампионите от Германия Дейви Зелке и Джошуа Кимих, завършилите на 2-о място португалци Желсон Мартинш и Андре Силва, сърбинът Мият Гачинович, австриецът Синан Бютюки, израелецът Михаел Охана, украинецът Богдан Сарнавски и унгарецът Шоболч Варга.