Българският национален отбор по футбол за полицаи завърши на пето място на Европейското първенство, след като в спора за престижната позиция победиха Швейцария с 2:1. На стадион „Стресовице“ в Прага в събота българските момчета показаха отлична игра и след много голови положения в крайна сметка обърнаха съперника си с две попадения на Асен Григоров.

В груповата фаза българите завършиха на трето място с 3 точки след победа над Холандия и загуби от Чехия и Франция.

С двама контузени и леко прекроена защита нашите момчета седяха по-добре на терена срещу Швейцария. Цветан Петров и Васил Господарски комбинираха добре в средата на терена и отлично взаимодействаха с изнесените в предни позиции Асен Григоров и Георги Иванов.

Швейцарците откриха резултата при една от редките си атаки по крилото, завършило с центриране и удар с глава на капитана им. Второто полувреме започна с промяна в халфовата ни линия. На мястото на Димитър Белчев от защитата, се включи Йордан Пешев, който разнообрази атаките ни. Това даде резултат и последваха две попадения на Асен Григоров, след комбинации с Георги Иванов и Казачки. До края Асен Григоров пропусна да запише хеттрик.