Българският национален отбор на футболните съдии победи колегите си от Кипър с 3:1 в мач, който се игра на стадиона в Албена, предадоха организаторите за БЛИЦ.

В герой за нашите се превърна младият арбитър Таско Тасков от София, който е част от ранглистата на съдиите, които ръководят мачове от "Б" група. Тасков реализира и трите гола за България като любопитното е, че и за трите попадения му асистира Калин Людмилов, също от София и част от ранглистата на съдиите, ръководещи мачове от "Б" група.

Нашите поведоха с 3:0, а голът за кипърците падна в средата на второто полувреме. Селекционер на националния отбор на съдиите е бившият международен рефер Костадин Костадинов, който в момента е председател на съдийската колегия в София.

Срещата, която се организира от Асоциацията на българските съдии, бе изгледана от председателя на Съдийската комисия към БФС Димо Момиров, Павел Павлов (секретар на комисията), от заместник-председателя на асоциацията Костадин Кърджалов, както и от членовете на УС на българските съдии Димитър Георгиев-Шустера и Красимир Керезов. /БЛИЦ