Защитникът на Левски Симеон Иванов изненадващо е на път да премине в испанския Райо Валекано. 19-годишният талант игра за последно в дублиращата формация на шампионите, а преди време беше част и от първия състав на "сините".

От известно време Симеон Иванов е на проби в тима от Мадрид. Райо Валекано е на 10-о място в Сегунда дивисион с 29 точки, на 5 от третия Картахена.

"Първо поканата беше за една седмица, а тук ме докараха едни испански мениджъри. После треньорът каза, че му трябва още малко време, за да прецени дали има бъдеще в мен. След това казаха, че искат да остана. Така че всичко вече е въпрос на преговори между двата клуба", сподели за "Гонг" по телефона от Мадрид Симеон Иванов.

Снажният бранител допълни, че най-вероятно първо ще играе един сезон за дублиращия тим на Райо Валекано, за да научи езика и да свикне с начина на игра в Испания.

"По време на пробите тренирах с първия отбор. Нивото е много високо. Все пак става дума за Испания. Не съм очаквал да се стигне до това нещо. Ние играем в дублиращия отбор, кой ще дойде точно нас да гледа", продължи Иванов.

"Не знам защо не бях в първия отбор на Левски, просто така са решили треньорите. Хората са преценили, че съм за дублиращия отбор, значи така е било", каза още бранителят.

"Всички хора, които са наясно със ситуацията, казват, че на 99% ще подпиша с Райо Валекано. Нямам какво друго да ви кажа", отговори Матераци за възможностите да се стигне до сделка между двата клуба.

"Аз съм доволен от престоя си в Левски. Все пак от малък съм израснал в този клуб. Каквото е станало, това е. Хубавите работи минават бързо. Две години и половина бях в първия отбор, бяха незабравими моменти. Направих 4-5 подготовки с тях и това ми даде тласък нагоре. Всичко това е благодарение на Мъри Стоилов", каза още Матераци, добавяйки, че условията в Райо Валекано са доста по-добри от тези в България. /БЛИЦ