Легендите на ЦСКА и "Левски" Радослав Здравков и Ангел Станков също се включват в благотворителната кауза за набирането на средства за малкия Сашко. БЛИЦ вече ви съобщи, че 4-годишното момченце трябва да се подложи на животоспасяваща операция в чужбина за премахване на туморно образувание в главата. Операцията може да се направи в турска клиника, но сумата е непосилна за семейството на детето. Бащата Георги Шаламанов, който по професия е полицай, е един от водещите футболисти в турнирите, организирани от Българска лига за футзал (БФЛЗ) и Аматьорска мини футболна лига (АМФЛ).

Днес от 11:00 до 13:00 часа се организира футболен турнир с цел благотворително набиране на средства за лечението на малкия Сашко. В състезанието ще вземат участие 4 отбора – Приятелите на Сашо, ветераните на “Левски”, сборен отбор на съдии и тимът на Агенция БЛИЦ. Турнирът ще се проведе на спортен комплекс "ГБС-Спортна зона", намиращ се преди околовръстното шосе за квартал "Герман".

Благородната кауза ще подкрепят двама от треньорите на националния отбор – Ради Здравков и Йордан Йорданов, бивши звезди от "Левски" като Ангел Станков, Стефан Василев, Сашо Начев, Георги Шейтанов, Георги Борисов, Руслан Вуцов, Румен Павлов, Сашо Валентинов, известни журналисти и др.

Ръководството на БФЛЗ и АМФЛ организира събирането на средства чрез дарителски кутии, които са поставени на всички терени в страната, където се провеждат мачове от различните лиги.

Открита е и банкова сметка: BG97FINV91501003966228 (титуляр: Георги Шаламанов)