Футболният отбор на БЛИЦ продължи успешното си представяне напоследък, побеждавайки с 3:1 "Гонг" в много напрегнат и интригуващ мач от поредния кръг в шампионата на Макдоналдс Медия Лига.

Вече в четвърти пореден двубой не познаваме вкуса на поражението след равенствата 2:2 със Спортал и 5:5 с "Ринг", както и победата с 4:3 над ТВ7.

Днешният ни сблъсък с колегите от "Гонг", по-известни като "Черните пантери", беше изключително напрегнат. Съперникът ни е първенец от есенния дял на шампионата в Макдоналдс Медия Лига, като много рядко му се случва да губи мачовете си.

Още от началото започнаха да прехвърчат искри. Стартирахме активно, дори бяхме много близо до откриване на резултата. След удар на Стойко Димитров останаха сериозни съмнения дали топката премина голлинията. Попадението обаче не беше зачетено.

Тук е моментът да поднесем извиненията си за аркадата, която получи Емил Евтимов. Нападателят на съперника скочи заедно със стълба в отбраната ни Ивайло Славов за центрираната топка и бе неволно ударен от нашия защитник. Грубите прояви не спряха до последния съдийски сигнал. Зарядът беше много голям и никой не искаше да загуби срещата.

В началото на второто полувреме колегите от "Гонг" ни наказаха - 0:1. Нашите атаки зачестиха и напълно заслужено стигнахме до обрата. С феноменалните си технични рейдове в рамките само на няколко минути Стойко Димитров вкара набързо две попадения, с които отчая съперника, довеждайки нещата до 2:1 в наша полза.

Головите положения се редуваха и пред двете врати. Стражът ни Веселин Русинов обаче направи чудеса от храброст, спасявайки невероятни положения в няколкото инфарктни мига в наказателното му поле. Капитанът Пламен Славов заедно с Георги Христов бяха принудени да заиграят постоянно в защита, подпомагайки Ивайло Славов, който работи до късно снощи и почти нямаше време за сън преди така важния двубой. Наредихме се отлично и най-после сторихме това, което в много мачове не успяхме - да не допускаме попадения в последните минути.

Този път дори стана обратното, реализирахме трети гол - шедьовър. Много активният днес Стилиян Петров видя, че стражът на "Черните пантери" Веско Вълчев е излязъл напред от вратата си, и го прехвърли по виртуозен начин за крайното 3:1.

С прибавените 3 точки БЛИЦ вече има 18 в актива си и заема 7-ото място във временното класиране на Макдоналдс Медия Лига, изоставайки с 10 от лидера ПРО.БГ. Заради днешното си поражение от нас "Гонг" пропусна да излезе на върха, оставайки на 2-ата позиция с 26 точки. Отсега се стягаме за предстоящия мач следващия вторник срещу "Телеграф". Съперникът ни е на едно от последните места, но със сигурност няма да го подценим.

Подробности за Макдоналдс Медия Лига - ТУК