ЦСКА се отказа от привличането на нов треньор. Това са решили собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов на сбирка, състояла се вчера преди обяд. Понеже Милен Радуканов няма нужния лиценз, идеята на “червените” босове е Сашо Борисов да продължи да се води официално старши треньор и през 2011 година.
 
Но тук е възникнал проблем. Източници на БЛИЦ съобщиха, че настоящият контракт на Сашо Борисов с ЦСКА изтича на 31 декември. Което означава, че от 1 януари бившият защитник, носил червения екип през 80-те години, трябва да подпише нов договор.
 
Специалистът обаче имал няколко условия, за да удължи трудовоправните си отношения с клуба. Сашо Борисов не искал да бъде безгласна буква в тима, а заедно с Радуканов да участва в подготовката, тренировките и определянето на стартовия състав и схемите на игра. В противен случай наставникът нямал намерение да подписва нов договор.
 
Освен това Борисов държал да бъде увеличена заплатата му. Според непотвърдена информация месечното възнаграждение на Сашо Борисов е 2000 лева, което го прави най-нископлатеният треньор в цялата история на ЦСКА и го поставя на последните места в тази класация при наставниците в елита в момента. Прекалено ниска за футболните стандарти е и заплатата на Радуканов – 3000 лева.
 
Реално погледнато, ако условията на бившия защитник на ЦСКА бъдат приети, от януари месец отборът ще бъде ръководен в истинския смисъл на думата от Сашо Борисов, чието желание обаче е да действа в тандем заедно с Радуканов.
 
“Сашо не иска да го използват като параван. И напълно логично, след като договорът му изтича и му предлагат нов, да постави своите условия. Но в същото време той няма нищо против да работят заедно с Милен – и то на равни начала”, уточняват източници на БЛИЦ.