Футболният отбор на БЛИЦ продължава да твори собствената си история. За първи път нашият тим стартира в Макдоналдс Медия Лига с две поредни победи, което в предишни години не бе по силите ни. След успеха със 7:5 над сборния тим на "Меридиан Мач" и "Телеграф", днес дойде и геройското 4:3 над колегите от "7 дни спорт".

Съперникът максимално ни затрудни, а на почивката изоставахме в резултата с 1:2. Футболното щастие обаче днес бе на страната на капитана Пламен Славов, който вкара хеттрик. И трите попадения бяха реализирани с фирмения удар на сърцатия халф на БЛИЦ, а именно удар с палеца на десния крак. Славов бе мощно аплодиран от трибуните, където места бяха заели най-верните му фенове. Един от топовните му изстрели пък се отби в дясната греда. 

Четвъртият гол на нашия тим бе дело на Георги Христов, който след хеттрика си в първия мач вече е голмайстор на тима. Централният ни нападател се разписа след подарък на вратаря на "7 дни спорт", който му подаде топката. Христов бе най-сериозната заплаха за противниковия тим, като постоянно тормозеше защитата с пробивите си.

Звездата Стилиян Петров този път нямаше шанс и ударите му минаваха встрани от вратата. Момчил Кръстев, който играе с контузия на глезена, отново бе неуморен в средата на терена, а се справи на ниво, когато се налагаше да действа в отбрана. Малшансът му попречи да запише името си сред голмайсторите. На два пъти негови удари се отбиваха в гредите.

Защитата ни бе в нова формация и това даде отражение в трите гола (2 на Боян Денчев и 1 на Живко Сребрев), които паднаха в мрежата на Веселин Русинов.

Снажният ни бранител Симеон Иванов се опита да замести Ивайло Славов в защита. Въпреки стабилната му игра и убедителните намеси си личеше, че все не е достатъчно сработен с останалите си съотборници.

През следващата седмица предстои труден мач срещу отбора на "24 часа", който днес загуби с 1:5 от "Спортал" и завърши мача с човек по-малко.

Резултати и класиране - ТУК