Футболният отбор на БЛИЦ стартира с победа новия сезон в Макдоналдс Медия Лига - 7:5 срещу сборния отбор на "Меридиан Мач" и "Телеграф". Още при тегленето на жребия обявихме, че няма да допуснем изненада и ще започнем кампанията с успех. Не направихме летящ старт, но въпреки това сме доволни от спечелените три точки. А и като се има предвид, че не успяхме да се организираме и да отскочим до Анталия за подготвителен лагер, няма как да не бъдем щастливи от факта, че надиграхме съперника и заслужено го победихме. От играта ни има още какво да се желае, но се надяваме с всеки изминал кръг да я подобряваме.

Героите за БЛИЦ в първата среща бяха Стилиян Петров и Георги Христов. Отлично спазващите режима нападатели се представиха на висота, като и двамата отбелязаха по 3 гола във вратата на колегите от "Меридиан Мач" и "Телеграф". Най-ефектно бе едно от изпълненията на Стенли, който успя да се разпише със странична ножица, а след мача се огледа по трибуните, за да види дали изявите му са били наблюдавани от емисари на някой от клубовете от "А" група.

Другият гол на нашата сметка бе дело на Момчил Кръстев, който привлякохме от btv в последния час на трансферния прозорец. Капитанът Пламен Славов направи всичко възможно, за да осигури шести човек и БЛИЦ да участва и този сезон в Макдоналдс Медия Лига. Резерви на този етап нямаме... не се и нуждаем от такива. Но сме сигурни, че след третата или четвъртата поредна победа много хора ще започнат да се натискат да играят при нас. Тогава обаче може би ще склоним да вземем някой на проби, който едва ли ще успее да се пребори за място, тъй като Веселин Русинов е непоклатим на вратарския пост, а Ивайло Славов няма равен в защита.

Адмирации за съперника, който на два пъти повеждаше в резултата, но бързо се осъзнавахме какво се случва и още при подновяването на играта с удар от центъра успявахме да изравним. В крайна сметка се поздравихме с победата и нямаме търпение да идва следващия мач, който е във вторник - срещу колегите от "7 дни спорт". 

Резултати и класиране - ТУК