Представителят на групата "Червени шампиони" Александър Томов се върна няколко години назад, за да коментира преживяванията си в ЦСКА. През лятото на 2008 година след принуда на феновете той напусна Борисовата градина. Поводът бе отнемането на евролиценза на клуба. Впоследствие Томов и тогавашният собственик Прамод Митал продадоха ЦСКА на "Титан", а съвсем наскоро "червените" се върнаха в ръцете на бившия политик.

"Не искам да се връщам назад да коментирам онази неправда. Но няма да забравя как с големи букви пишехте Сашо Апашо. А след това, когато шефът на НАП каза, че ЦСКА към 2008 година е бил напълно изряден клуб и лицензът е бил неправомерно отнет, го написахте с ей, такива, мънички букви (б.р. - показва с ръка). Някои от вас (б.р. - говори на журналистите), ми позвъниха и ми поискаха прошка. Казах им, че им прощавам, но няма за какво, просто са били подведени. Тогава решението за лиценза на ЦСКА се взе в кабинета на един бивш премиер, някои медии дадоха трибуна на един друг клуб и така стана всичко", заяви Александър Томов на днешната пресконференция.

Въпреки че не искаше да бъде връщан години назад за онези години в ЦСКА, Томов няколко пъти напомни, че е направил отбора шампион с 16 точки разлика пред "Левски", както и че е единствен той е разкрил истинските заплати на футболистите. "Направете една проверка, но няма да я направите. През 2007 година единствено ние платихме истинските големи данъци. Всичко беше напълно прозрачно", допълни Томов.

Политикът напомни за онази сага с лиценза на ЦСКА от лятото на 2008 година и с още нещо. На присъстващите журналисти и гости беше подарена написаната от него книга "Октопод" по повод отнемането на лиценза на ЦСКА и случилото се с комбината "Кремиковци".

"Хората днес протестират по улиците, но ще кажа, че мафията, с която се сблъсках преди години с ЦСКА на най-високо държавно ниво бе нещо страшно. Само ни остана животът и борбата, но нека не говорим за миналото. Тройната коалиция и сегашните управляващи? Надеждата ми е, че няма да има повече мафия. Това не ми е надежда, а вяра", завърши Томов./БЛИЦ

0000000000000000000000000007.jpg