Спортно-техническият директор на Пирин (Гоце Делчев) Иван Близнаков заяви, че в клуба са радостни от интереса на ЦСКА към техни футболисти. В сряда от 15:00 часа избраниците на Тенчо Тенев приемат Монтана в първи мач от 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на България. Билетите за двубоя са с цена 5 лева. Тенев няма да може да разчита на наказания за 1 двубой титулярен защитник Димитър Пиргов. Бранителят блесна с 2 гола при победата с 3:2 над Черно море преди два кръга, но утре няма да играе срещу Монтана заради натрупани жълти картони.

Всички други играчи са на разположение на треньорския екип на неврокопчани. Не е изключено в тиулярния състав за мача утре да бъдат извършени някои промени, за което намекна Тенчо Тенев. Според него тимът разполага с достатъчно резерви, които чакат своя шанс за изява и възможността да докажат мястото си в тима, като мачът за Купата може да се окаже именно мигът, в който да заслужат по-трайно място в отбора.

Двата тима вече играха веднъж за шампионат и неврокопчани загубиха в Монтана с 0:3 в най-слабия си двубой от старта на първенството до момента. След това обаче, Пирин използва паузата в шампионата възможно най-пълноценно, за да се подготви, след което постигна две победи с по 3:2 – като домакин на Черно море и в Стара Загора при визитата си на Берое.

"Готови сме за мачовете за Купата и предстоящата нелека програма, която имаме. Оптимисти сме и вярваме в силите си и в това, че можем да продължим с добрите си изяви, както за първенство, така и за Купата на България, където също имаме своите амбиции. Очакваме интересни двубои с Монтана, в които ще търсим да продължим напред. Това, което е необходимо за нормалното протичане на двубоя за Купата и за подготовката на отбора е направено и очакваме с нетърпение двубоя", коментира пред БЛИЦ спортно-техническият директор на Пирин (Гоце Делчев) Иван Близнаков.

"Това, че има интерес към някои наши играчи от грандове като ЦСКА и други, както бе анонсиарно в публичното пространство, може само да ни радва. Това показва, че работим в правилна посока", допълни още клубният началник.

Същевременно от ръководството на Пирин (ГД) успокоиха страстите относно състоянието на терена след обилните дъждове, които паднаха след петък и през уикенда, причинили неприятности на някои клубове. От щаба на неврокопчани обявиха, че тревното покритие е в перфектно състояние като дренажната система се справи с падналите валежи и след почти 48 часа без капка дъжд, слънцето и вятърът допълнително помогнаха всичко да бъде ОК, като играчите на Тенчо Тенев безпроблемно проведха тренировка на него.