ФК Олимпия, съвместно с Българска асоциация спорт за всички и с помощта на Столична община, организира Детско предизвикателство "Elgydium Cup" 2017. Състезанието е част от инициативата  на Столична община "София - Европейска столица на спорта 2018" и ще събере близо 1000 деца от редица столични детски градини, които ще демонстрират придобитите си футболни умения през учебната година. 

Основната цел на събитието е да популяризира спорта сред подрастващите и да положи основи за системни спортни занимания сред тях.

Турнирът стартира на 13 май (събота) от 9:30 часа в зала "София" в Борисовата градина, входът е свободен и всеки може да присъства и да се наслади на изпълненията на малките футболисти. Официалното закриване и награждаване на децата е предвидено за 14 май (неделя) от 16:00 часа.

За да бъде празникът на всички деца емоционален и вълнуващ, са се погрижили основните партньори на събитието Пиер Фабр Дермо Козметик-България, а също и Теди, Победа, ВК Консулт и Максима Трейд, които са подсигурили редица награди и изненади за малките състезатели.