Неволите с домакинските мачове на Локо (Сф) продължават с пълна сила. От БНТ са изпратили официална молба до футболния съюз двубоят на “железничарите” с Лудогорец да не се играе в Своге.

Мачът е на 31 март от 15:45 часа. Както е известно, “червено-черните” домакинстват именно в Своге, тъй като собственият им стадион няма лиценз, а Славия спря да ги пуска в “Овча купел” заради влошаването на тревното покритие.

От телевизията обаче са категорични, че условията в Своге не са подходящи за нормално излъчване на срещите и настояват тези мачове, които залягат в програмата на БНТ да не се играя в града на шоколада.

До момента БНТ вече предава един мач на Локо (Сф) от Своге – двубоя за купата на България с ЦСКА 0:0, но от телевизията са на мнение, че не се получава стойностно отразяване на мача, тъй като няма къде да се монтират камерите.

От Локомотив са започнали преговори със Славия да изиграят мача с Лудогорец на “Овча купел”, както и да домакинстват там във всяка среща, която представлява интерес за телевизиите. Засега обаче няма окончателно споразумение между двата отбора.