БНТ Свят ще излъчи европейската квалификация на младежкия ни национален отбор срещу Холандия. Очакваният с голям интерес двубой е на 1 септември (четвъртък) от 20:40 часа на Градския стадион в Ловеч. Коментатори на двубоя ще бъдат Радостин Любомиров и Димитър Бошнаков, обявиха от медията. За първи път от няколко години двубой на младите “трикольори” ще бъде предаван пряко по родна телевизия.

Както е известно, БНТ ще покаже пряко домакинството на мъжкия ни отбор срещу Англия на 2 септември (петък) от 21:15 часа. Студиото преди мача започва в 20:40 часа. Коментатор на двубоя е Никола Ибришимов, а гост в студиото при Методи Манченко ще бъде бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков.

На стадион “Васил Левски" ще бъдат разположени камерите на корпорацията „В Sky B", които ще заснемат и излъчат мача в резолюция HD за английската аудитория, за което те заемат позиции на сектор “А". БНТ ще предава срещата от Сектор “В”, но ще ползва при повторения и добри гледни точки на спорни положения сигнал и от ПТС-а на англичаните./БЛИЦ