Българската национална телевизия е официален партньор на ФИФА за излъчване на предстоящия Мондиал и ще покаже всички срещи от първенството. Вълнуващата надпревара се открива на 14 юни. Мондиал 2018 за първи път ще се състои в Русия, а за първи път мачовете ще се играят на два континента – в Европа и Азия. 

Двубоите от програмата на Световното ще коментират пряко от Русия опитните спортни журналисти на БНТ: Ивайло Ангелов, който има зад гърба си опита от три Мондиала и още толкова европейски първенства, коментирал е финалните срещи от пет издания на турнира Лига Европа, както и мачове от четири турнира за Купата на конфедерациите; Стефан Георгиев е с коментаторски актив от няколко турнира Лига Европа, Купата на конфедерациите и футболните финали на Олимпийските игри в Бразилия; Георги Славчев, който ще направи зрителите съпричастни на откриването на шампионата в Русия и Петър Иванов - коментирал футболните срещи от три световни първенства и европейското във Франция през 2016-та.

Българската национална телевизия ще излъчи всички срещи от Световното първенство по футбол 2018.

От 14 юни в следобедната програма на обществената телевизия стартира специалното  коментарно предаване „Трето полувреме“. Известни футболисти, треньори и спортни специалисти ще правят задълбочен коментар на срещите от първенството на планетата. С преките включвания на репортерите хилядите фенове ще имат възможност да  станат част от разгорещените коментари на мачовете. Преките включвания от градовете-домакини ще пренасят зрителите в атмосферата на стадионите.

В своята специална рубрика „Световното на Христо Стоичков“ футболната легенда ще споделя своите впечатления от мачовете, играчите и първенството. „Щастлив съм, че приех тази покана и за мен ще бъде голяма чест и отговорност да предавам някои от мачовете на националните отбори за това Световно първенство по БНТ“, заяви Камата. 

Всеки делничен ден в сутрешният блок „Денят започва“, както и през уикенда в предаването на Георги, от 8:30 часа, зрителите ще си припомнят най-интересните моменти от изминалия футболен ден и ще имат възможност да чуят коментари както  на специалисти, така и на любители на играта. Най-атрактивните моменти, най-зрелищните изпълнения, изненадите и разочарованията на турнира. 

След обедната информационна емисия „По света и у нас“ спортният екип на БНТ ще представя в 30-минути „Световното накратко“ обзор на мачовете от деня, подробности за предстоящите срещи, преки включвания от репортерите и коментаторите по стадионите на Мондиала.

Специални гости в  програмата на БНТ ще бъдат утвърдени футболни специалисти, сред които Ангел Славков, Велислав Вуцов, Владимир Манчев, Ангел Червенков, Ивайло Йорданов. Водещи на извънредните спортни предавания са Камен Алипиев, Ивайло Ангелов, Радостин Любомиров и Илия Илиев.