Президентът на БФС Боби Михайлов оттегли оставката си на днешния Изпълком и продължава да изпълнява функциите си. След заседанието той обяви защо е предприел тези действия.

"Точно преди 558 дни си подадох оставката. Имаше много нападки, че БФС е корупционна среда. Затова реших да се оттегля. Година и половина по-късно моите колегите не успяха да свикат конгрес. Минаха всички проверки и не е открито нито едно нарушение на закона. И сега гордо мога да ви кажа, че си починах добре. Видях грешки в себе си, грешки в моите колеги. Сега се връщам  догодина да организираме редовен конгрес, на който всички желаещи да представят своите програми", започна Михайлов.

"Не видях футболът в България да се е променил след моето оттегляне, колкото и нескромно да звучи. 

Има становище от 353 клуба, които желаят президентът да си завърши мандата. Да си направи четиригодишния отчет. И да се спести едно излишно харчене на средства да се свиква конгрес сега.

Политически натиск върху мен не е имало. Аз усещах напрежението на всякакви нива. 

Радвам се, че БФС е кристално чист във всяко отношение след направените проверки", каза още президентът на БФС.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"За Бербатов? Ами това казах. Нека се направи редовен конгрес догодина, за да има битка на равни начала и който иска да се кандидатира и представи програмата си. Бербатов е голямо име за българския футбол и да заповяда на конгреса догодина. 

На мен Бербатов не ми е таргет. Говорят за някакви хора, които имали връзки и са в УЕФА. Те са там, защото аз съм ги пратил там. Пожелавам успех на Бербатов на Конгреса догодина", добави Михайлов.