Борис Галчев безспорно е сред най-разпознаваемите имена в ELITBET Трета лига. Бившият капитан на ЦСКА беше играещ треньор на ФК Банско в Югозападната ELITBET Трета лига, но от новия сезон зае поста на спортен директор. Наставник на "козлите" стана Борислав Хазуров, който през октомври изкачи тима на първо място в класирането. Банскалии са непобедени след 14-ия кръг и водят с 1 точка пред Кюстендил и с четири пред Вихрен (Сандански), макар и да имат два мача повече от преследвачите.

"Ние играем мач за мач и всички в клуба даваме максимума. На този етап сме първи - после ще видим. Отборът е изцяло от местни момчета - приятели, роднини, гаджета", сподели с усмивка Галчев и коментира нулевото равенство с кюстендилци през изминалия уикенд: "Нормален мач - заряд, дерби! Бяхме по-добри, но не успяхме да победим. И двата отбора бяха предпазливи, защото един гол решава победата в такива срещи".

Боби Галчев не скри задоволството си от развитието на младите играчи в Банско. "Има прогрес при всички млади момчета - и при моя племенник Роман също (б.а. - Галчев е вуйчо на Роман Родопски). Това е радващо за всички, но всичко си зависи от него. Роман е добро момче, професионалист, качествата ги има, за да върви нагоре. И не само той - Жоро Рошков, Тео Чолев, Асен Либяховски, Ибрахим Шериф, Виктор Ергин - страхотни млади футболисти. Дай Боже да успеят да се развият".

Спортният директор на Банско остава реалист за класирането в ELITBET Трета лига. "На нас никой не ни е обявявал за цел Втора лига, защото ние нямаме база. Първо трябва да си оправим базата и чак после да мислим за нещо повече. Кюстендил и Вихрен изявяват желание, така че може да ги приемем за фаворити в нашата група, заяви Галчев пред екипа на ELITBET Трета лига.

По повод изминалото Вечно дерби и победата на "сините" с 1:0, Боби Галчев бе лаконичен, но не подмина темата за много чужди футболисти на терена. "Левски беше една идея по-мотивиран, повече искаха да спечелят. Наскоро си говорихме с близки приятели-левскари, приятели от деца,  че едно време можеха да ни псуват мене, Делев, Коста Янев, Коце Стоянов, Сашо Тонев, Апостол Попов, Иван Караджов, ще забравя някой - чужденците просто не могат да разберат, че при победа в дербито 6 месеца вървиш с едни гърди напред. Сега не им знаят имената на чужденците", констатира бившият капитан на ЦСКА, с който печели 2 пъти Купата на България.

"Аз съм почитател на Томаш, харесвам работата му и треньорския му почерк. Обаче засега няма резултати. Може да си най-добрият треньор, но без резултати няма как. Публиката на ЦСКА иска да биеш Левски и другото не ги интересува. Засега не му се получават нещата, но дай Боже всичко да се подреди и да бъде наред в бъдеще", завърши Борис Галчев и пожела на родния си Пирин (Благоевград) успешно изпълнение на целите и бързо завръщане в Първа лига.

Още новини от третия ешелон, резултати, програма, класирания, любопитни факти и ексклузивно съдържание можете да харесате Фейсбук страницата ELITBET Трета лига ТУК. Тази седмица стартира и нейната Инстаграм версия - elitbet.tretaliga, като можете да я последвате ТУК!

Основана през 2001 г., компанията ELITBET се превърна в най-голямата национална мрежа от игрални зали из цяла България. От създаването си през май 2023 г. пък ELITBET.bg все по-бързо се налага като една от най-иновативните и предпочитани дестинации за онлайн залози в България.